Maščobne obloge

Maščobne obloge

Mnogi so prepričani, da se je maščobnih oblog na trebuhu najtežje znebiti. Je to res? So tam najbolj trdovratne maščobne blazinice?

Dejstvo je, da so tam pomembnejši notranji organi in maščoba je tudi naravna zaščita za notranje organe, zato je poleg dednega faktorja tudi iz tega razloga tam najtežje izgubiti maščobo. Pa tudi dejstvo, da se in pri moških in pri ženskah že od rojstva tam nabira večja količina maščobe kot drugje pripomore k temu, da je to »patinasto« maščobo najtežje izgubiti tudi ob ustreznemu hujšanju.

Je največji povzročitelj »velikega trebuha« stres? Mnogi bi rekli, da je slaba prehrana ali premalo gibanja … Je morda resnica skupek vseh treh?

Stres je vsekakor velik dejavnik pri povzročanju kopičenja maščobnih zalog, a zelo velik del gre tudi na račun nepravilne in neredne prehrane, premalo gibanja, premalo spanja,…

Kakšen pomen ima pitje zadostne količine vode?

Človeško telo je sestavljeno iz cca. 65 % vode in da zadostimo tem potrebam telesa po vodi, moramo na 10 kg telesne teže zaužiti cca. 0,5 L tekočine. Vsak procent pomanjkanjaq vode v telesu pomeni 4-5 % zmanjšanjo psiho-fizično sposobnost telesa. Voda tudi skrajša regeneracijo mišic po poškodbah, pospešuje prebavo in izločanje strupov iz telesa, podmazuje sklepe,…

So bolj učinkovite aerobne ali anaerobne vadbe?

Najbolj učinkovita je kombinacija aerobne in anaerobne vadbe, saj z aerobno vadbo (tek, kolo, plavanje,…) krepimo srčno-dihalni sistem, z anaerobno (dvigovanje uteži) pa mišice, sklepe, imunski sistem itd.

Kako sploh začeti z izgubljanjem maščob na trebuhu? Nam lahko svetujete kakšne vaje  (ter, kako pogosto in koliko ponovitev moramo delati, da dosežemo učinek).

Najprej si je potrebno sestaviti uravnotežen jedilnik, prilagojen na prehranjevalni način, stil življenja in telesne predispozicije. Nato pa svetujem kombinacijo dvigovanja uteži na fitnesu in kardio vadbe na tekaški stezi, v naravi, kolo, plavanje,… Najučinkovitejše vaje so med drugim počep, izpadni korak, sklece oz.potisk s prsi na napravi, mrtvi dvig, trebušnjaki,… Svetujem 3 serije po 15 – 20 ponovitev do pekoče bolečine v mišicah.

Po kolikšnem času lahko potem pričakujemo rezultat oz. zmanjšanje obsega trebuha?

Če vse delamo prav, lahko že po 14 – 21 dneh opazimo prve resnejše spremembe na trebuhu in še kje drugje na telesu.

Svetujete kakšno dieto oz. živila za bolj raven trebuh?

Svetujem dieto, pri kateri je v veliki meri omejen vnos ogljikovih hidratov in povečan vnos beljakovin ter zdravih maščob ter zelenjave, sploh zelene zelenjave, ki ima veliko vitamina C, ki je naravni kurilec maščob (zelena paprika, brokoli, kumare, solata, brstični ohrovt) in pusto piščančje/puranje meso, ki že samo po sebi porabi več kalorij, kot pa jih s temi živili zaužijemo. Priporočam pa tudi Omega 3 maščobe, ki uspešno sodelujejo pri izgubi maščobe in podmazujejo sklepe ter čistijo notranjost žilnih sten.

Osebno trenerstvo že za 15€/osebo*

 

*cena velja pri treningu dveh ali treh oseb skupaj


Dosežki Strank